Despre mine

S-ar putea să vă întrebați ce legătură are un domeniu focusat pe oameni cum ar fi coachingul sau trainingul cu sfera financiară condusă de cifre. 

După 17 ani de muncă atât cu oameni cât și cu cifre, pot spune că, într-un fel sau altul, lumea noastră este condusă de modele și tipare. Ca oameni, gândim în tipare, ne comportăm conform unor șabloane și trăim după anumite modele. Cifrele și numerele  poartă și ele in sine o multitudine de tipare si modele. În finanțe ne bazăm pe ele pentru a ne arăta ce se întâmplă și pentru a calcula la ce să ne așteptăm în viitor.

Consultanță în afaceri

După experiența dobândită în domeniul financiar, inclusiv diverse roluri de conducere, am ajuns la un nivel ridicat de înțelegere a afacerilor, a modelelor care guvernează veniturile și costurile unei companii, relațiile dintre funcții și departamente, procedurile și procesele interne (când sunt acestea necesare și când devin o povară), problemele cu care se confruntă liderii și soluțiile care ajută.

În ultimii 14 ani am avut ocazia uimitoare de a fi martoră la ascensiunea unei mici companii multinaționale de transport și logistică la un nume semnificativ în industrie. Am cunoscut problemele și avantajele unei companii mici și mijlocii, dar și provocările la nivel corporativ.

Puțini experți în domeniul financiar-contabil pot spune despre ei că au gestionat atâtea provocări în cariera lor cu câte m-am confruntat de-a-lungul anilor:

⇒ Conducerea departamentului financiar, cresterea echipei

⇒ Deschiderea (și închiderea) diferitelor sucursale/puncte de lucru,

⇒ Fuziunea de companii,

⇒ Gestionarea mai multor proiecte de construcție

⇒ Dezvoltarea controllingului financiar în România dar și la o filială din Ungaria,

⇒ Recrutarea, instruirea și managementul angajaților din departamentul financiar,

⇒ Întcmirea documentației pentru diferite forme de finanțare și analiza contractelor (leasing, factoring, diverse împrumuturi bancare etc.),

⇒ Gestionarea crizelor din punct de vedere financiar (cea din 2008, care a lovit puternic pe toată lumea, dar și crizele ciclice care afectează industria auto, precum și criza Covid din anul 2020).

⇒ Implementarea diverselor programe de soft și a proceselor de lucru.

Această experiență vastă m-a învățat să văd rapid miezul lucrurilor, și să recunosc când, unde și ce îi doare pe antrepenori.

Începând cu 2014 sunt expert contabil și membru al Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizați din România.

Am o adevărată pasiune pentru contabilitate și controlling. Sunt intrigată de relațiile dintre cifre și mă uimește în continu multitudinea informațiilor utile pe care le putem obține dintro interpretare corectă a lor.

Contabilitatea se referă doar la trecut, iar eu am descoperit de-a lungul anilor că înțelegerea trecutului nu este suficientă dacă nu proiectăm aceste informații în viitor. Așa că în ultimii 10 ani m-am îndreptat spre controlling, proiectarea viitorului financiar al unei companii, utilizarea eficientă a tuturor resurselor sale, împreună cu găsirea celor mai bune modalități de a crește vânzările și în final profiturile.

Susțin ideea că succesul unei companii depinde de toate funcțiile și departamentele sale, așa că scopul meu este de a ajuta companiile să scoată tot ce este mai bun din toate acestea.

Sunt dornică să împărtășesc aceste cunoștințe antrepenorilor, managerilor, profesioniștilor din domeniul finanțelor, deoarece cred sincer că pot avea un impact pozitiv important asupra afacerii lor.

Găsiți mai multe informații în secțiunea de consultanță sau mă puteți contacta pentru a afla detaliile care vă interesează.

Coach

Coachingul a început ca un hobby, o pistă secundară, ceva care să-mi completeze viața personală și profesională. Dar cu cât am învățat mai mult, cu atât mi-am dat seama că este ceva ce vreau să fac cu normă întreagă, să îl încorporez în toate domeniile vieții mele. A schimbat felul în care comunic, modul în care acționez ca lider și profesionist și, în cele din urmă, mi-a modelat cu totul viziunea asupra vieții in general dar și scopul meu in viață.

Trebuie să spun, de ce nu, că îmi place mai mult de mine de când folosesc coachingul în viața mea. Este încă un drum lung înaintea mea, dar mă bucură mult unde sunt și unde mă poate duce acest drum.

Unul dintre primele lucruri pe care le-am învățat în coaching a fost că puterea de a schimba este în noi toți. Cred cu adevărat în această afirmație și acesta este motto-ul după care mă ghidez în munca pe care o fac cu clienții mei.

Mai departe a fost revelația șocantă că, deși acordarea de sfaturi poate fi într-adevăr o modalitate de a ajuta, a permite clientului să vină cu propria soluție creează un impact mai durabil asupra vieții lui.

Trebuie să recunosc, fiind lider de echipă în cea mai mare parte a carierei mele, spunându-le oamenilor ce să facă și cum ar trebui să o facă, pentru mine această schimbare de mentalitate a fost foarte greu de invățat.

A fost foarte important pentru mine să primesc o pregătire adecvată înainte să îndrăznesc să mă numesc coach, așa că am ales să învăț competențele de coaching printr-o pregătire riguroasă acreditată de ICF (Federația Internatională de Coaching), cea mai importantă organizație globală de coaching.

În calitate de membru ICF, mi-am luat angajamentul să susțin în munca mea de coach valorile Integrității, Excelenței, Colaborării și Respectului și să mă țin de principiile și standardele de comportament din Codul de etică ICF.

Dacă doriți să aflați mai multe despre coaching, vă invit în zona de coaching a acestui website. De asemenea, vă rog să mă contacați și voi face tot posibilul să vă răspund la toate întrebările despre subiect.

Dacă sunteți interesat, aș fi fericită să facem împreună o sesiune demo, astfel puteți experimenta avantajele coachingului.

Pentru a-mi cunoaște mai bine gândurile și ideile mele, puteți consulta și portofoliul meu de examen ICA:

https://coachcampus.com/coach-portfolios/power-tools/csilla-maria-barta-name-your-demon-hiding-from-fear-vs-awareness-of-fear/

https://coachcampus.com/coach-portfolios/coaching-models/csilla-maria-barta-mirror/

https://coachcampus.com/coach-portfolios/research-papers/csilla-maria-barta-the-power-of-visualization-in-making-life-changing-decisions/

Trainer

Începând din septembrie 2020 am devenit trainer certificat. Aștept cu nerăbdare să vă văd la viitoarele traininguri online în domeniile de finanțe și dezvoltare personală.

Associate Certified Coach (ACC)
TOP

Welcome to your personal navigator!

Üdvözlöm a személyes navigátora oldalán!

Bine ați venit la navigatorul dvs. personal!